Rady a tipy

empty

LED pásiky a riziká požiaru

27.09. 2023 | empty Rady, tipy

Vďaka svojim nepochybne výhodným vlastnostiam sú LED pásiky čoraz obľúbenejším typom osvetlenia. Ľahko sa prispôsobia priestoru a dajú sa skrátiť alebo predĺžiť na presne požadovanú dĺžku. Energetickou účinnosťou a životnosťou často prekonávajú klasické aj úsporné žiarovky a ich obstarávacie náklady sú len trochu vyššie. LED žiarovky síce stoja o niečo viac ako staršie typy osvetlenia, ale z dlhodobého hľadiska prinášajú úspory, pretože spotrebujú približne o 85% menej energie a vydržia až 10-krát dlhšie ako bežné žiarovky. Veľmi dôležité je aj to, že na rozdiel od starých konvenčných žiaroviek im nehrozí prehriatie a následný požiar.

Celý článok ->

empty

Je bezpečné nechávať LED pásiky svietiť nepretržite?

27.09. 2023 | empty Rady, tipy

Použitie LED pásikov je čoraz obľúbenejšou možnosťou osvetlenia, ktorú možno umiestniť prakticky kdekoľvek. Najčastejšie miesta, kde sa LED pásiky nachádzajú, sú pod kuchynskou linkou, na schodisku, za televízorom, ale aj na rôznych miestach v spálni, v detskej izbe, vonku na plote, na terase, vo wellness, vo vínnej pivnici, v obchodoch a iných komerčných priestoroch.

Celý článok ->

empty

Môžete spať so zapnutými LED pásikmi?

27.09. 2023 | empty Rady, tipy

Čoraz viac ľudí má dnes problémy so zaspávaním, márne túžia po osviežujúcom spánku a mnohí ani nevedia prečo. Poďme sa na to pozrieť bližšie. Vďaka novým informáciám sa vám možno podarí zmeniť situáciu.

Celý článok ->

empty

10 najčastejších chýb, ktorým sa treba vyhnúť pri inštalácii LED pásov

10.07. 2023 | empty Rady, tipy

Využitie LED pásikov je veľmi všestranné a získava si čoraz väčšiu popularitu v obytných, vonkajších a komerčných priestoroch vďaka svojej univerzálnosti, energetickej účinnosti a estetickému vzhľadu. LED pásiky ponúkajú mnoho výhod vrátane dlhej životnosti, flexibility, jednoduchej inštalácie a možnosti prispôsobiť si úrovne jasu a farby podľa rôznych preferencií.

Celý článok ->

empty

Ako vymeniť vypínač osvetlenia

11.08. 2021 | empty Rady, tipy

Raz za čas nastane v každej domácnosti čas na výmenu vypínača. Môže to byť z dôvodu, že zariadenie už doslúžilo (najčastejšie praskne vnútorná pružinka, čiže pierko) alebo z estetických dôvodov, kedy sa menia staré vypínača za modernejšie a lepšie sa hodiace k interiéru.

Celý článok ->

empty

Ako na zapojenie jednotlivých svietidiel v domácnosti

11.08. 2021 | empty Rady, tipy

Potrebujete alebo chcete vymeniť svetlo v domácnosti a neviete, či to zvládnete sami, alebo radšej zavoláte elektrikára? V tomto článku vám prinášame základné informácie o tom, ako si s touto úlohou čo najlepšie poradiť, aby ste sa mohli správne rozhodnúť.

Celý článok ->

empty

Osvetlenie príjazdovej cesty k domu

20.05. 2021 | empty Rady, tipy

Máte nový moderný dom, alebo ste si kúpili či zdedili starší domček so záhradou a práve premýšľate, ako vyriešiť osvetlenie príjazdovej cesty do garáže alebo k prístrešku pre auto? Aj za šera alebo v noci, keď sa vraciate z návštevy či divadla, potrebujete dobre vidieť na cestu, aby ste si nezničili záhon či dokonca nenabúrali auto. Ponúkame vám hneď niekoľko možností osvetlenia záhrady, ktoré môžete aj kombinovať.

Celý článok ->

empty

Ako na osvetlenie televízie

04.11. 2020 | empty Rady, tipy

Začínate v poslednej dobe pociťovať nepríjemné bolesti krku alebo chrbtice? Trápi vás bolesť hlavy, slzia vám oči, alebo naopak pociťujete ich suchosť? S najväčšou pravdepodobnosťou za to môže nedostatok svetla pri sledovaní televízie alebo pri práci na počítači. Premýšľali ste nad tým, ako vaše oči fungujú a ako môžete zlepšiť prostredie pri sledovaní obrazovky za šera alebo za tmy? Zrak je totiž naším najvyťaženejším zmyslom, preto si ho musíme šetriť.

Celý článok ->

empty

LED pásiky ako osvetlenie interiéru automobilu

13.03. 2020 | empty Rady, tipy

Chcete oživiť interiér vášho vozidla farebnú šou s RGB LED pásiky alebo len vidieť pod svoje nohy, keď vám spadnú drobné alebo kľúče? Tento článok vám ponúkne niekoľko možností, ako ľahko za pomoci LED pásikov osvetliť interiér automobilu.

Celý článok ->

empty

Stmievanie LED pásikov pomocou vypínača na stene

12.03. 2020 | empty Rady, tipy

Tento článok vám poskytne rady a pomoc pri prepojení vášho vypínača na stene (napríklad od firiem ABB a Schneider) s LED pásiky za účelom ich stmievanie.

Celý článok ->

empty

Chytré ovládanie LED svetiel pomocou systému dimLED

12.03. 2020 | empty Rady, tipy

Pomocou ovládača môžete LED pásik alebo iné LED osvetlenie zapnúť alebo vypnúť, meniť intenzitu svetla a v prípade použitia RGB farebného svetla aj meniť alebo prepínať farby. LED svetlo môžete jednoducho riadiť vďaka diaľkovému ovládaniu.

Celý článok ->

empty

Svetlo na čítanie knihy. Ako ho vybrať, aby bolo zdravé pre oči?

30.05. 2019 | empty Rady, tipy

Zvykli ste si líhať s knihou, pretože sa vám potom lepšie zaspáva? Podľa niektorých štúdií čítanie niekoľko minút pred spaním navodzuje kvalitnejší spánok.

Celý článok ->

empty

Ako zlikvidovať LED žiarovku?

14.12. 2016 | empty Rady, tipy

Doslúžila Vám LED žiarovka a je Vám ľúto ju jednoducho vyhodiť do koša? Radi by ste šetrili prírodu? Úsporné CFL aj LED žiarovky je možné recyklovať. Viac sa dozviete v tomto článku.

Celý článok ->

empty

Blikanie LED žiaroviek

12.05. 2016 | empty Rady, tipy

Stáva sa Vám, že po vypnutí LED žiarovka ešte chvíľu svietiť a alebo dokonca čas od času preblikne? Nevešajte hlavu, elektroinštaláciu prerábať nemusíte. Máme pre Vás jednoduché riešenie.

Celý článok ->

empty

Najlepšie osvetlenie v domácnosti

12.05. 2015 | empty Rady, tipy

Od roku 2009, keď sa začali kroky na ukončenie používania klasických žiaroviek, sa stala kvalita osvetlenia v domácnostiach citlivou otázkou. Mnoho spotrebiteľov v krajinách EÚ zákaz klasických žiaroviek rozčúlil a zneistil v otázke, ako je vhodne nahradiť s pomocou kompaktných žiariviek alebo svetelných zdrojov LED.

Celý článok ->

empty

Výhody a nevýhody LED osvetlenie

14.02. 2015 | empty Rady, tipy

LED svietidlá majú svoje špecifiká. Svoje výhody aj nevýhody. V tomto článku Vám všetko dopodrobna vysvetlíme a povieme Vám či pre Vás bude LED osvetlenie tou správnou voľbou.

Celý článok ->